top of page

Stoelmassages, een motor voor goede en gezonde bedrijfsprestaties

Stoelmassages kosten tijd en geld, maar verdienen zichzelf zeer snel terug! Door stoelmassages van ongeveer 15 minuten p.p. op een ergonomische massagestoel die door uw masseur wordt meegebracht naar uw bedrijf zijn de volgende effecten op korte termijn direct merkbaar: meer energie, een betere concentratie, alert reageren, meer prestatie. De effecten op de langere termijn zijn eveneens heel duidelijk: evenwichtiger, fit, een betere gezondheid en daardoor een daling van het ziekteverzuim. Werkgevers die willen investeren in een effectieve methode van preventie van ziekteverzuim van hun werknemers doen hiermee een goede keuze met een hoog rendement.

Fiscale voordelen

De kosten van bedrijfsmassage zijn aftrekbaar als bedrijfskosten en vallen niet onder de loonbelasting of de Werkkostenregeling als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. De omzetbelasting (btw) over de stoelmassages is voor werkgevers aftrekbaar als voorbelasting.

Stoelmassage op het werk heeft een aantal fiscale voordelen. Indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, is stoelmassage volgens de belastingdienst een vrije verstrekking. U kunt de kosten voor stoelmassage dus opvoeren als bedrijfskosten.

De voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn:

-De stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd.

-De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.

-De werknemer heeft geen aanmerkelijk privé gewin.

-De stoelmassages zijn opgenomen in het Arbo-plan van de betreffende organisatie.

(Lees de verdere details op de website vande Belastingdienst)

Dus…

Wilt u minder ziekteverzuim en beter gemotiveerde werknemers? Met minder nek-, rug- en schouderklachten en een beter functionerend team? Meer plezier op de werkvloer en een betere hantering van werkdruk?

…. dan is een stoelmassage een uitstekende keus.

bottom of page